Custom GEO SUMP with NYOS skimmer and Ecotech Vectra M1

cowboy

Well-Known Member
View Badges
Joined
Dec 22, 2015
Messages
796
Reaction score
650
:eek::eek::eek: You guys should add that as an option on the drop down menu for each sump model on your website. That's really cool! Now...I think I might need to order a second sump from you soon. :rolleyes::D
That would actually be awesome I know as soon as I get the go ahead from the wife i would love this.
 

FLSharkvictim

Marine Conservationists
View Badges
Joined
Oct 11, 2016
Messages
1,334
Reaction score
1,078
Location
Redington Beach, FL
@geo , WOW amazing work guys... Let me ask you a question, do you make a smaller sump that can run two Vectra M1's in your return section and fit in my 60'' cabinet? My tank is a SCA150 with a 20'' external overflow box which will I will be running 3 1.5inch drains. So the sump with have to be modified with 3 1.5 bulkheads.I am running a bean type animal system currently and the GEO SU46RD does not leave much room in my cabinet of my SCA150! if I went with a 46'' it would only leave me inside of my cabinet 14'' for all of my GHL Aquarium controller and my two PAB bars and all my other wiring! I want to use the space to hide everything as far as wire management. My tank specs are the following 60''X24''X24'', so thats why I was wondering if you all made a 44'' or a 40'' that would accommodate my 3 1.5'' drains w/ 2 EcoTech M1 1'' returns? Is there anyway to remove the reactors from the sump? Also, I dont think I could fit a 46 in my cabinet! What are your thoughts?
I send Kind Regards form FL,
FlShark
1'' returns w/ 1''Wye Check Valve and 1'' Cepex Ball Valve
1'' Returns.JPG

Inside of my cabinet 60''x24'x24
BOTTOMCABINETOFTHE 150.JPG

External Overflow box 3 - 1.5'' drains
hard plumbing 1.5drains.JPG

My Cabinet opened
IMG_5487.JPG
 
Last edited:

TheHarold

Valuable Member
View Badges
Joined
Oct 3, 2015
Messages
4,516
Reaction score
7,365
@geo , WOW amazing work guys... Let me ask you a question, do you make a smaller sump that can run two Vectra M1's in your return section and fit in my 60'' cabinet? My tank is a SCA150 with a 20'' external overflow box which will I will be running 3 1.5inch drains. So the sump with have to be modified with 3 1.5 bulkheads.I am running a bean type animal system currently and the GEO SU46RD does not leave much room in my cabinet of my SCA150! if I went with a 46'' it would only leave me inside of my cabinet 14'' for all of my GHL Aquarium controller and my two PAB bars and all my other wiring! I want to use the space to hide everything as far as wire management. My tank specs are the following 60''X24''X24'', so thats why I was wondering if you all made a 44'' or a 40'' that would accommodate my 3 1.5'' drains w/ 2 EcoTech M1 1'' returns? Is there anyway to remove the reactors from the sump? Also, I dont think I could fit a 46 in my cabinet! What are your thoughts?
I send Kind Regards form FL,
FlShark
1'' returns w/ 1''Wye Check Valve and 1'' Cepex Ball Valve
1'' Returns.JPG

Inside of my cabinet 60''x24'x24
BOTTOMCABINETOFTHE 150.JPG

External Overflow box 3 - 1.5'' drains
hard plumbing 1.5drains.JPG

My Cabinet opened
IMG_5487.JPG
I think you may be better off emailing them, so it will be easier to design the custom setup. [email protected]
 
OP
geo

geo

Active Member
View Badges
Joined
Apr 2, 2012
Messages
204
Reaction score
286
Location
United States
@geo , WOW amazing work guys... Let me ask you a question, do you make a smaller sump that can run two Vectra M1's in your return section and fit in my 60'' cabinet? My tank is a SCA150 with a 20'' external overflow box which will I will be running 3 1.5inch drains. So the sump with have to be modified with 3 1.5 bulkheads.I am running a bean type animal system currently and the GEO SU46RD does not leave much room in my cabinet of my SCA150! if I went with a 46'' it would only leave me inside of my cabinet 14'' for all of my GHL Aquarium controller and my two PAB bars and all my other wiring! I want to use the space to hide everything as far as wire management. My tank specs are the following 60''X24''X24'', so thats why I was wondering if you all made a 44'' or a 40'' that would accommodate my 3 1.5'' drains w/ 2 EcoTech M1 1'' returns? Is there anyway to remove the reactors from the sump? Also, I dont think I could fit a 46 in my cabinet! What are your thoughts?
I send Kind Regards form FL,
FlShark
1'' returns w/ 1''Wye Check Valve and 1'' Cepex Ball Valve
1'' Returns.JPG

Inside of my cabinet 60''x24'x24
BOTTOMCABINETOFTHE 150.JPG

External Overflow box 3 - 1.5'' drains
hard plumbing 1.5drains.JPG

My Cabinet opened
IMG_5487.JPG
Sent you a PM
GEO
 

Beckbacca

Active Member
View Badges
Joined
Feb 9, 2017
Messages
129
Reaction score
90
Location
Vernon, CT
I would like a quote on a sump. My sump I feel is not big enough for my tank. My tank is 9.5 feet long, 3 feet wide, 2 feet high. I am running two Vectra l1 returns and a Nyos 220 skimmer. 4x 4 inch filter socks, fuge.

I have about 70 inches by 30 Inches to play with. My stand is 42 inch high... recommendations?
 
OP
geo

geo

Active Member
View Badges
Joined
Apr 2, 2012
Messages
204
Reaction score
286
Location
United States
I would like a quote on a sump. My sump I feel is not big enough for my tank. My tank is 9.5 feet long, 3 feet wide, 2 feet high. I am running two Vectra l1 returns and a Nyos 220 skimmer. 4x 4 inch filter socks, fuge.

I have about 70 inches by 30 Inches to play with. My stand is 42 inch high... recommendations?
Please email [email protected] for a quote.
Thank you
GEO
 

What is your most favorite type of reef tank?

  • SPS dominated

    Votes: 204 21.1%
  • LPS dominated

    Votes: 71 7.3%
  • Soft Coral dominated

    Votes: 37 3.8%
  • Zoa dominated

    Votes: 20 2.1%
  • Mixed Reef

    Votes: 599 61.9%
  • Fish focused

    Votes: 17 1.8%
  • Other (please explain)

    Votes: 19 2.0%

Online statistics

Members online
2,249
Guests online
3,952
Total visitors
6,201
Top