Dimmable Sunpower Problem

Discussion in 'ATI Aquaristik' started by David Hadden, Feb 10, 2019.

  1. David Hadden

    David Hadden New Member

    Joined:
    Jun 15, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Can any one offer some advice?
    I have an 8x80w dimmable sun power unit.
    Today I changed the controller for a new one as the old one wouldn’t retain its memory
    Being a building contractor I know my way around wiring however , I swapped over one wire at a time to ensure that all the connections were identical just to be certain.
    I set the time date etc. and switched to manual mode
    The 2 bulb circuit works perfectly but the 6 bulb stays on about 5-10 %
    Whatever I do with the timer or the reset or pushing the outer buttons it stays the same
    I ran the diagnostic setting and the bulbs remain on.
    I refitted the old controller and the bulbs remain on
    I’m now stumped.
    Any help would be much appreciated
     

  2. David Hadden

    David Hadden New Member

    Joined:
    Jun 15, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    The UK distributor is closed for a week , I’ve raised a ticket with ATI Aquaristik and had no reply from them , I’ve trawled the net looking for a solution but all I found was a suggestion to turn the two pin plug upside down if the tubes weren’t turning off fully , I’ve got a three pin plug so that’s a non starter ( and sounds dubious any way )
    So I’m still stuck .......
     
  3. ATI North America

    ATI North America Valuable Member R2R Supporter Gold Sponsor Partner Member 2019

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    1,044
    Likes Received:
    594
    Hello David,
    It sounds like you have a relay problem. A bad relay can cause the inability to control the intensity or cause the lights to stay on/off.

    We do not have the 8x80w Dimmable in North America, so I am unsure if it is different at all other than the ballasts which don't work on our 120v power.
     
Draft saved Draft deleted

Share This Page