Kh director Probe issues

martens32

Community Member
View Badges
Joined
Jan 2, 2019
Messages
62
Reaction score
12
Review score
+0 /0 /-0
I just received a new kh director probe today, calibrated with no issue. Inserted into kh director and started receiving readings in the thousands around 9-10000 ph. Removed probe and placed back into 4ph solution to see if still calibrated but readings remained in thousands. Also tried to recalibrate with new solutions and got adc readings in the negative thousands and around 40,000. Anyone experienced this was I sent a faulty probe?
 

Ditto

Valuable Member
View Badges
Joined
Apr 25, 2017
Messages
2,107
Reaction score
2,827
Review score
+0 /0 /-0
Location
Albany, NY
The 40k I have seen, but not a negative value of a number. When you calibrated the probe and click save and leave it in the 7.0 solution and look at the diagnostics of the KH director does it say 7.0? And when you then place it in the 4.0 solution does it say 4.0?

Also did you check the KH Director PH port is it snug when you plugged in the probe?

8F43463B-E07B-4EFF-9A8A-AE3D8614CB19.png
 
OP
M

martens32

Community Member
View Badges
Joined
Jan 2, 2019
Messages
62
Reaction score
12
Review score
+0 /0 /-0
Yes it did stay at those numbers and the port was tight with no leaks. I did take it out of the calibration fluid and let sit for a minute or two dry which is when the ph jumped to the thousands.
6B992141-0DE6-4E68-A2E1-67C72F9065A9.png
363A22AF-7AC7-405E-8AD5-824D37735619.png
 
OP
M

martens32

Community Member
View Badges
Joined
Jan 2, 2019
Messages
62
Reaction score
12
Review score
+0 /0 /-0
I was doing this all through the app, would doing it through windows make any changes? Maybe a bug in the app for me?
 
Queen City Corals
Top