RODI Output

AI Nero 5

Gusto

Active Member
Review score
+0 /0 /-0
View Badges
Joined
Aug 21, 2017
Messages
125
Reaction score
62
Review score
+0 /0 /-0
Hi Everyone,
I have a 5 stage RODI and I had an extra membrane housing and decided to add a second membrane and I was really going through DI resin.. I then decided to take off the second membrane and go back to the way it was and I was still going through DI Resin so I decided to test the output and the DI water coming out of the output is more than the waster line.. I know it should be at least 3 or 4 to one.. What could cause so much output? Thanks
 
AS

dwest

2500 Club Member
Review score
+0 /0 /-0
View Badges
Joined
Feb 27, 2018
Messages
3,661
Reaction score
8,366
Review score
+0 /0 /-0
Location
Northern KY
Hi Everyone,
I have a 5 stage RODI and I had an extra membrane housing and decided to add a second membrane and I was really going through DI resin.. I then decided to take off the second membrane and go back to the way it was and I was still going through DI Resin so I decided to test the output and the DI water coming out of the output is more than the waster line.. I know it should be at least 3 or 4 to one.. What could cause so much output? Thanks
Could the flow restrictor be missing?
 
OP
G

Gusto

Active Member
Review score
+0 /0 /-0
View Badges
Joined
Aug 21, 2017
Messages
125
Reaction score
62
Review score
+0 /0 /-0
Is there one in the tubing? I do have one like the below just the 800 model.. does that have a restrictor in it? Makes sense because I was moving around the hoses when I added the second membrane

Screen Shot 2021-08-24 at 9.55.12 PM.png
 

dwest

2500 Club Member
Review score
+0 /0 /-0
View Badges
Joined
Feb 27, 2018
Messages
3,661
Reaction score
8,366
Review score
+0 /0 /-0
Location
Northern KY
Is there one in the tubing? I do have one like the below just the 800 model.. does that have a restrictor in it? Makes sense because I was moving around the hoses when I added the second membrane

Screen Shot 2021-08-24 at 9.55.12 PM.png
Mine looks different but that‘s probably one.
 
BRS

rhostam

Active Member
Review score
+0 /0 /-0
View Badges
Joined
Oct 12, 2020
Messages
439
Reaction score
639
Review score
+0 /0 /-0
Location
Aurora
Is there one in the tubing? I do have one like the below just the 800 model.. does that have a restrictor in it? Makes sense because I was moving around the hoses when I added the second membrane

Screen Shot 2021-08-24 at 9.55.12 PM.png
Yes, this is it. Make sure to flip it up when making water. Flip down to flush the membrane on occasion like after making a large batch of RODI water. Also, ensure in/out alight with the restrictor like in that picture.
 
Reef Diaper
Top