Turbine Duo 9k issue

Discussion in 'Maxspect' started by DangerDave, Jan 11, 2019 at 2:54 PM.

  1. DangerDave

    DangerDave Active Member R2R Supporter Build Thread Contributor NJRC Member

    Joined:
    Sep 18, 2017
    Messages:
    454
    Likes Received:
    767
    Location:
    Little Egg Harbor, NJ
    Maxspect team

    I have an issue with my new Turbine Duo 9k. I purchased one of these pumps a few months ago. Last night I got around to plumbing one side to my display, and the other to a manifold for a chiller, a couple frag tanks, reactors, etc.

    With the pump set to manual mode, on 10 (set to 90% in the settings) I'm getting 250ish GPH with a 3.5ft head to the display tank. The pump that was already in there was RIO 12HF pump rated at 750gph that would give me 550gph.

    I disassembled and reassembled and get the same results. Am I missing something, or do I have a defective unit?

    Dave
     
    Tags:

  2. TheHarold

    TheHarold Valuable Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    1,538
    Likes Received:
    1,462
    They advertise over 1000gph at 5ft head, so that certainly sounds disappointing to me- perhaps defective. However, many hobbiests that now have flow meters are noticing that the performance of their DC pumps is very mediocre and below advertised.
     
  3. DangerDave

    DangerDave Active Member R2R Supporter Build Thread Contributor NJRC Member

    Joined:
    Sep 18, 2017
    Messages:
    454
    Likes Received:
    767
    Location:
    Little Egg Harbor, NJ
    I could live with a 20% differential but this is a bit much...
     
Draft saved Draft deleted

Share This Page

Loading...