How smart is the 2.1 doser?

Entz

Active Member
View Badges
Joined
Feb 21, 2019
Messages
306
Reaction score
470
Location
BC, Canada
If one were to purchase the Doser 2.1 SA (master) as it has a couple of PAB connectors could it control other things outside of the KHG/ION/Slave dosers? Like say a power bar or lights (Mitras-LX) or the expansion box.

I am thinking no, but figured I would ask.
 
Last edited:

WWIII

Valuable Member
View Badges
Joined
Jan 13, 2016
Messages
3,666
Reaction score
7,420
Location
Louisville, KY
I don't think it can, but not 100% sure on what all is possible? I know it has temp, and level sensor ports (which I'm sure you know).

Let's see if @[email protected] or @[email protected] can give us a full technical breakdown?

@Ditto may know the exact limitations as well. The 2.1 doser brain is definitely not the same or as powerful as the profilux, but I'm not certain the full list of what they have implemented on it?
 
OP
Entz

Entz

Active Member
View Badges
Joined
Feb 21, 2019
Messages
306
Reaction score
470
Location
BC, Canada
That’s not totally true as you can connect it to the khd for Standalone use. So that info is somewhat out dated.

Anyways I am sure you are quite right, look at the cost of the expansion box you might as well get a full p4 :p
 

Gaël

Member
View Badges
Joined
Sep 27, 2014
Messages
51
Reaction score
33
Location
France
That’s not totally true as you can connect it to the khd for Standalone use. So that info is somewhat out dated.

Anyways I am sure you are quite right, look at the cost of the expansion box you might as well get a full p4 :p
Of course, you are right , forgot KHD and IOD i edited.
 

Ditto

Valuable Member
View Badges
Joined
Apr 25, 2017
Messages
1,553
Reaction score
2,057
Location
Albany, NY
a Master doser could be connected to a KHD and even another slave doser so adding the ION to it in the future I think will be possible.

As for an expansion box on a master doser alas no it not supported it not designed to be a controller.

I did try this when I first set everything up I tried to connect it to a stand alone maxi in my basement alas did not work.
 
OP
Entz

Entz

Active Member
View Badges
Joined
Feb 21, 2019
Messages
306
Reaction score
470
Location
BC, Canada
a Master doser could be connected to a KHD and even another slave doser so adding the ION to it in the future I think will be possible.

As for an expansion box on a master doser alas no it not supported it not designed to be a controller.

I did try this when I first set everything up I tried to connect it to a stand alone maxi in my basement alas did not work.
Thanks !
 

Will you watch revhtree on the LIVE #askBRStv show?

  • Yes I'll tune in live at 1:30pm est!

    Votes: 112 32.7%
  • No I'll have to catch the rerun!

    Votes: 189 55.3%
  • Neither, I choose to make revhtree sad...

    Votes: 41 12.0%

Online statistics

Members online
535
Guests online
2,225
Total visitors
2,760
Aquaticlife
Top Shelf Aquatics
Top