Bio Cube 32 water level

BRS

Manojkumar

Community Member
View Badges
Joined
Jul 29, 2020
Messages
34
Reaction score
7
Location
VA
Hi All,
This is my new bio cube 32 gallon and in the 3rd chamber the water level is in the middle (as shown in below image), do i need to add more water in this chamber alone (The water is almost full as you can see in second image)?

Also there was a sponge like thing attached in the bottom of chamber 2 & 3.. do i need to remove that sponge ?

I am planning to add ATO in 3dr chamber where there is return pump.

Please advise..

WhatsApp Image 2021-05-03 at 1.49.44 PM.jpeg


WhatsApp Image 2021-05-03 at 2.08.50 PM.jpeg
 
Corals.com

Reefjnky

Community Member
View Badges
Joined
Feb 10, 2020
Messages
56
Reaction score
86
Location
Long Island
Anywhere you add water will raise the water level you see in picture 1. The main tank has overflows that go into the back. The level you are seeing is just that chamber but represents the whole amount of water.
 

Oldsman

Active Member
View Badges
Joined
Jul 31, 2020
Messages
337
Reaction score
455
Location
New York
Ignore that water level line . If you've replaced the stock filter pad w an Intank media basket, its been recommended to run the water level just below the top tray filter floss . Theres a small hole between 2-3 i fill up to that .
That sponge helps keep junk from being sucked into pump that may have found its way into back chamber, and also to remedy and micro bubbles .
 

Reefjnky

Community Member
View Badges
Joined
Feb 10, 2020
Messages
56
Reaction score
86
Location
Long Island
Hi All,
This is my new bio cube 32 gallon and in the 3rd chamber the water level is in the middle (as shown in below image), do i need to add more water in this chamber alone (The water is almost full as you can see in second image)?

Also there was a sponge like thing attached in the bottom of chamber 2 & 3.. do i need to remove that sponge ?

I am planning to add ATO in 3dr chamber where there is return pump.

Please advise..

WhatsApp Image 2021-05-03 at 1.49.44 PM.jpeg


WhatsApp Image 2021-05-03 at 2.08.50 PM.jpeg
The sponge like thing is a filter and is your preference. Check out what other people are doing and make a decision..i think you should put your ATO in the first chamber so it has to go through all 3 chambers before it goes into your display tank. That will allow it to be filtered and heated before going into your tank. That is just my opinion so search around and see what fits you
 
BRS

Do you care whether or not you have wave action in your reef tank?

  • YES

    Votes: 183 40.6%
  • SOMEWHAT

    Votes: 120 26.6%
  • NO

    Votes: 142 31.5%
  • Other (please explain)

    Votes: 6 1.3%
Reef Breeders
Top