Dialling in issues

lewistommason

New Member
View Badges
Joined
May 3, 2024
Messages
18
Reaction score
6
Location
Wales, UK
Rating - 0%
0   0   0
I’ve had my Red Sea reefer g2+ 350 max up and running for a few weeks now. I’m struggling to dial in the water flow correctly. It’s so finicky. When I finally get it to work it’s great but when I go to feed the fish, I turn off my wave makers and then for some reason that causes my return chamber to empty.. then my auto ro top off kicks in and dumps a load of ro in the chamber to make up for it..

My Red Sea return pump is on 25%

Any tips would be great! ‍♂️
 

tzabor10

Valuable Member
View Badges
Joined
Jul 21, 2023
Messages
1,844
Reaction score
1,783
Location
Syracuse
Rating - 0%
0   0   0
Turn off the ATo when you do that. Sounds like a siphon is working to empty the water. Might also want to check and label all plugs. I used to have so many mis-labeled. Good luck
 
OP
OP
L

lewistommason

New Member
View Badges
Joined
May 3, 2024
Messages
18
Reaction score
6
Location
Wales, UK
Rating - 0%
0   0   0
Update. I left the wave makers on when feeding and it’s still doing it.. assuming It’s something to do with the food.
It doesn’t look like it’s going into the weir but somehow it’s obviously blocking the overflow box because the level rises in the overflow box and drops to nothing in sump return section.. ‍♂️ Ive tried using pellets, flakes and frozen brine shrimp separately. Does it on all three..
 

How much do you care about having a display FREE of wires, pumps and equipment?

  • Want it squeaky clean! Wires be danged!

    Votes: 159 39.7%
  • A few things are ok with me!

    Votes: 204 50.9%
  • No care at all! Bring it on!

    Votes: 38 9.5%
Back
Top