Kessil A80 Tuna Blue stopped working

BRS

TheClemsonKid20

New Member
View Badges
Joined
Mar 19, 2021
Messages
19
Reaction score
6
Review score
+0 /0 /-0
Location
Akron
I purchased an A80 Kessil Tuna Blue light, controlled by a Kessil Spectral Controller. It’s been up and running on the timer for about five months with zero issues. I left the house this afternoon and it was on. Upon my arrival back home, it’s lights out.

Are there any common issues that would cause an LED to just stop working? Any troubleshooting I should try?

for the record, I unplugged the light from the controller, and plugged it direct into an outlet I know is working. No lights. The spectral controller powers up with its power supply. I disconnected and reconnected all power supplies. Still nothing.

Ill call Kessil tomorrow, but I wanted to see if there was something common that I could try first. Any suggestions greatly appreciated! Thanks y’all.
 
Aquarium Specialty - dry goods & marine livestock
BRS

PICK the Most Tested & Least Tested Parameters of your Tank (Pick 2)

  • Calcium (most)

    Votes: 27 6.4%
  • Alkalinity (most)

    Votes: 299 71.0%
  • Magnesium (most)

    Votes: 3 0.7%
  • Phosphate (most)

    Votes: 29 6.9%
  • PH (most)

    Votes: 45 10.7%
  • Nitrate (most)

    Votes: 39 9.3%
  • Nitrite (most)

    Votes: 3 0.7%
  • Ammonia (most)

    Votes: 8 1.9%
  • (least) Calcium

    Votes: 6 1.4%
  • (least) Alkalinity

    Votes: 2 0.5%
  • (least) Magnesium

    Votes: 33 7.8%
  • (least) Phosphate

    Votes: 5 1.2%
  • (least) PH

    Votes: 17 4.0%
  • (least) Nitrate

    Votes: 5 1.2%
  • (least) Nitrite

    Votes: 132 31.4%
  • (least) Ammonia

    Votes: 168 39.9%
Legendary
Top