Apex dropping offline since update

Neptune

scrappy35

Community Member
View Badges
Joined
Nov 30, 2020
Messages
80
Reaction score
52
Review score
+0 /0 /-0
Location
elizabeth
Since the update the other day, my apex is constantly dropping off line and I have to reboot. This morning the reboot doesn’t seem to be bringing it back on line. Does the $100 screen they sell hook directly to the apex so that you still have control when it won’t connect via WiFi?
 
Maxout

SuncrestReef

That Apex guy
View Badges
Joined
Jan 18, 2018
Messages
3,704
Reaction score
8,141
Review score
+0 /0 /-0
Location
Oregon
Yes, the Display module plugs into an AquaBus port and gives you direct access to all settings even without a network connection.

Neptune just released AOS 5.06_7D21 yesterday to correct the bugs found in version 5.06_6E21 that was released 4 days ago. You should definitely update to this newest version, though the update will require a network connection, so getting your Apex back on the network will be critical.

Is your Apex using WiFi, or a network cable?

Also, have you tried rebooting your Internet router? This can sometimes resolve the issue of an Apex not communicating with Fusion.
 

lapin

7500 Club Member
View Badges
Joined
Dec 16, 2017
Messages
9,562
Reaction score
16,708
Review score
+0 /0 /-0
Location
Austin
Yes
There are 2 ways
One is with it being hardwired to your router (eithernet cord)
Second is the display module
 
OP
S

scrappy35

Community Member
View Badges
Joined
Nov 30, 2020
Messages
80
Reaction score
52
Review score
+0 /0 /-0
Location
elizabeth
It says it’s on the later update in the diagnosis screen. I’ll try rebooting everything and see if I can get it back online long enough to update it. Worse case I think I have a 100’ cat 5 cable to wire it directly to router. What a pain
 

Redfoxtang

2500 Club Member
View Badges
Joined
May 20, 2018
Messages
3,214
Reaction score
18,519
Review score
+1 /0 /-0
Location
Central Florida
I’m having the same issue but even worse. It keeps giving me missing modules and nothing has changed. Now my trident won’t even test because it doesn’t recognize it I guess. It is very frustrating.

Edit: This is still happening with the recent update as well
 

Redfoxtang

2500 Club Member
View Badges
Joined
May 20, 2018
Messages
3,214
Reaction score
18,519
Review score
+1 /0 /-0
Location
Central Florida
makes you not want to update when everything is working good. I’m waiting for apex to open so I can call them.
I was thinking the exact same thing. Next time I will definitely wait to update. Everything was working flawlessly
 
Corals.com
Koral Kingdom
Top