How to setup new jebao 3.4 wireless doser

Daedalus8311

Active Member
View Badges
Joined
Nov 20, 2015
Messages
338
Reaction score
148
I did a quick video on how to setup and connect to the new jebao 3.4 wireless doser, initial reaction, is I like it more then the older doser, feels better construction, I really like having individual control over each head if I choose to shut one off for few days..
But...
Instructions are all in Chinese lol
 

Yellowjacket

Member
View Badges
Joined
Apr 23, 2016
Messages
23
Reaction score
15
@deadalus,
Would you explain the process for setting up each head to dose a specific amount for the same times for multiple dosing for each day of the week?

I just am starting to set mine up and finally got it to connect to my home WiFi via my IPAD as it wouldn’t connect using my IPhone. That was frustrating.

Thanks,
Jim
 
OP
Daedalus8311

Daedalus8311

Active Member
View Badges
Joined
Nov 20, 2015
Messages
338
Reaction score
148
Oops didn't see the reply originally, I'll do a second video. The doser is doing awesome, I love being able to manually shut down a single head with push of button.
 

Jambex79

Member
View Badges
Joined
Dec 9, 2019
Messages
6
Reaction score
0
Hi I have tried all this and I cant get it to connect I just get this message see pic attached

20191209_164938.jpg
 
OP
Daedalus8311

Daedalus8311

Active Member
View Badges
Joined
Nov 20, 2015
Messages
338
Reaction score
148
Your phone itself is on the 2.4ghz wifi and not 5ghz when setting this up correct?
 

Jambex79

Member
View Badges
Joined
Dec 9, 2019
Messages
6
Reaction score
0
Your phone itself is on the 2.4ghz wifi and not 5ghz when setting this up correct?
I have changed my internet to 2.4ghz I now have it connected to a older phone still cant get it to connect on my note 10 but I now cant get the timer function to work
 
OP
Daedalus8311

Daedalus8311

Active Member
View Badges
Joined
Nov 20, 2015
Messages
338
Reaction score
148
If your note keeps going back to the faster wifi, I'd "forget network". To keep it on the slower one, your trying to setup the schedule for dosing?
 
https://www.omegasea.net/

Jambex79

Member
View Badges
Joined
Dec 9, 2019
Messages
6
Reaction score
0
Well I had it all ser up started to work out the timer went to the vets with dog came back and my phone or nothing else would connect to the 2.4ghz so I had to change it back to 5 now I have lost the connection to the doser every time I try to change to 2.4ghz everything loses connection apart from the doser
 
OP
Daedalus8311

Daedalus8311

Active Member
View Badges
Joined
Nov 20, 2015
Messages
338
Reaction score
148
Well I had it all ser up started to work out the timer went to the vets with dog came back and my phone or nothing else would connect to the 2.4ghz so I had to change it back to 5 now I have lost the connection to the doser every time I try to change to 2.4ghz everything loses connection apart from the doser
Once you've setup the doser and gave it your wifi password you shouldn't need to remain on the 2.4ghz wifi, I'm back on 5ghz, and can see the doser since that now connects on its own to the wifi in the slow band 2.4ghz.. Then go into the app and it should be displayed there.. If you do a screen record app, we could see what's going on possibly..
 

Jambex79

Member
View Badges
Joined
Dec 9, 2019
Messages
6
Reaction score
0
When I turned my router back to 5ghz the connection to the doser was lost just 2 red lights on it in had to change wifi back to 2.4 again to connect
 
Corals.com

Do you reef more, less or the same on the weekends?

  • MORE

    Votes: 131 61.2%
  • LESS

    Votes: 14 6.5%
  • SAME

    Votes: 69 32.2%

Online statistics

Members online
1,576
Guests online
9,927
Total visitors
11,503
Chemi-pure.com - All-In-One Aquarium Filtration
TCK Corals
Top