New Computer wont connect to P4 or LX7

Discussion in 'GHL Advanced Technology' started by techhnyne, Nov 26, 2017.

  1. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    ok so i got a new computer and i entered my device with the IP addresses i gave them but they still will not connect. any idea why?

    do i need to disconnect all my deviced and connect via USB again? i sure hope not
     
    Tags:

  2. Ditto

    Ditto Well-Known Member R2R Supporter Partner Member 2018

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    142
    Likes Received:
    105
    Location:
    Albany, NY
    Can you ping the P4 from a command prompt?

    Can you http to the IP address of the P4?
     
  3. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    i can ping all devices
    i can http but not sure the password
     
  4. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    my lights are connecting not my P4 and myghl online can connect to it
     
  5. coweyes298

    coweyes298 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2017
    Messages:
    197
    Likes Received:
    65
    Location:
    Los Angeles, Diamond Bar, CA
    Same WIFI ssid for new computer and LX7, P4?
    I found out trying to delete the existing device in GCC (administration) and create a new one may help. Also check the port in GCC's admin, mine won't connect to LX7 using WIFI if I changed the port to something else. Leave the port as default as 10001.
     
  6. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    Yes the new computer is a wired PC so no ssid. I have port as default. I was unable to connect to the lx7s but after a while i was able to connect. I can also connect to the P4 via myghl website. Just not directly on my lan. Also i was never able to connect using my iphone app.
     
  7. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    any idea what I have to do?
     
  8. Marco@GHLUSA

    Marco@GHLUSA GHL Team R2R Supporter Platinum Sponsor

    Joined:
    Jul 27, 2016
    Messages:
    223
    Likes Received:
    122
    Location:
    Fort Myers, FL
    Sorry I'm a little late to the party - If you can provide some vital info, we may even be able to help you :)

    What is your Computer IP
    What is your GHL Equipment IP
    A screenshot of your connection profile in detail.
     
  9. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34

    What is your Computer IP 192.168.1.7
    What is your GHL Equipment IP 192.168.1.30

    p42.jpg
     
    Ditto likes this.
  10. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    ?
     
  11. Ditto

    Ditto Well-Known Member R2R Supporter Partner Member 2018

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    142
    Likes Received:
    105
    Location:
    Albany, NY
    @techhnyne I am concerned that the app not connecting to your device wireless. That is straight wireless to wireless. You phone is joined to the same SSID, and the app does not work? Did you upgrade the firmware and wirelss firmware for the app to work?

    What is the Operating System are you using to connect on your PC? This PC is the same you used to connect via USB to begin with also?
     
    Last edited: Nov 28, 2017
  12. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    I am running windows 10 my mobile app does not connect either does my PC
    all devices connected to the same ssid and all can be pinged. the new computer is not the same computer i connected with at first to set up P4
     
  13. Ditto

    Ditto Well-Known Member R2R Supporter Partner Member 2018

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    142
    Likes Received:
    105
    Location:
    Albany, NY
    The computer you used to connect via USB was the same version of GCC software that now on your PC also?

    What version of software is on your desktop?

    If it the latest version did you do the firmware upgrades?
     
    Last edited: Nov 28, 2017
  14. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    yes everything was the same version on the 2 computers and the firmare on the P4 says 7.08


    I guess I can always take the controller off the tank and bring it to the computer but I really would like to figure out how to do it without incase ever happens again
     
  15. Ditto

    Ditto Well-Known Member R2R Supporter Partner Member 2018

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    142
    Likes Received:
    105
    Location:
    Albany, NY
    Was the wireless firmware also at 6512 on the controller?

    You can see this also by http to the p4.

    The default username is admin and I pm you the default password and you should see the wireless firmware on the bottom of the page.
     
  16. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    ok sweet i got in with the admin and password and the network settings are just as i expected them to be

    wifi module firmwate 6407?
     
  17. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    ok updated via browser and now i am in

    Thank you!
     
  18. Ditto

    Ditto Well-Known Member R2R Supporter Partner Member 2018

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    142
    Likes Received:
    105
    Location:
    Albany, NY
    Ok for the app to work your wifi needs to be updated. Did you upgrade the firmware to 7.08 when you received your device or did it come with 7.08?

    On my thread on page 6 is how to update the wifi module

    https://www.reef2reef.com/threads/switching-controllers.316106/page-6

    Let's get that upgraded first that should fix your app and maybe your access via ip.
     
  19. techhnyne

    techhnyne Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2017
    Messages:
    148
    Likes Received:
    34
    i already updated it i can get in with gcc thasnk you!
    Though the app still doesnt work
     
    Ditto likes this.
  20. Ditto

    Ditto Well-Known Member R2R Supporter Partner Member 2018

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Messages:
    142
    Likes Received:
    105
    Location:
    Albany, NY
    Whooohoo that great so we have the gcc working and glad to help.

    Was gcc connected when you tried the app?

    If it was open can you disconnect from the desktop gcc application and then try the app and tell me does it connect.

    Is this iOS or android?
     
Draft saved Draft deleted

Share This Page

Loading...