New RODI but not getting 0 TDS

AngryMike2016

Well-Known Member
View Badges
Joined
Nov 15, 2018
Messages
695
Reaction score
1,029
I think I might doing something wrong here - Brand new BRS stage 4 value plus water saver RODI unit.

I have flushed the membrane (flipped the valve and ran for a while).

After letting the unit produce water for a few minutes, I turned on the in-line TDS meter, and here is where it gets weird - with the switch on 'in', the meter displays 3. With the switch on 'out', the meter reads 4. Shouldn't in be less than out, and shouldn't out be 0?
 

Keesers

Captain Saltwater Pants
View Badges
Joined
Apr 25, 2019
Messages
98
Reaction score
210
Location
Wenatchee
Can you take picture of unit? Silly as it sounds but is there anyway the waste and fresh water lines are mixed up? Was unit put together already? 3-4 sounds like what RO puts out after membrane but before di. I have no experience with this unit though. I run 8 stage now cause I live in middle of orchard so I’m shooting in dark here on that unit. I’m sure someone will correct me or know more. Do you know what you tap TDS is by any chance
 

Keesers

Captain Saltwater Pants
View Badges
Joined
Apr 25, 2019
Messages
98
Reaction score
210
Location
Wenatchee
Also forgot to ask gph of unit 75 or 100? What’s the flow rate coming from your source water into the membrane sometimes if under pressuring unit the rejection rate isn’t right.
 
OP
AngryMike2016

AngryMike2016

Well-Known Member
View Badges
Joined
Nov 15, 2018
Messages
695
Reaction score
1,029
This has been solved. My resin simply wasn't packed tightly enough.
 

Any special reefing plans for this week?

  • Yes

    Votes: 64 43.2%
  • No

    Votes: 68 45.9%
  • Maybe

    Votes: 16 10.8%

Online statistics

Members online
681
Guests online
2,218
Total visitors
2,899
GHL Advanced Technology
Pieces of the Ocean
Top