SPS looking dull

150 Gallon Reef

Active Member
View Badges
Joined
Sep 18, 2012
Messages
380
Reaction score
204
Location
Southern New Jersey
I have a 120 total gallon system tank which has been running for about 6 months. Half the liverock came from my previous system, so it matured pretty quickly. Lately I've noticed some of my sps are losing a bit of color and are not as vibrant as they once were. Nothing is dying, but some SPS don't have full PE. I have not changed my lighting schedule and have very stable conditions. I do not do frequent water changed due to low nutrient level struggles after the WC. I dose brs 2 part with a doser. I was wondering if it is an amino issue since water changes are not done much?

I finished up 5 weeks of vibrant treatment about 3 weeks ago and now just treated chemiclean to take care of a slight cyano issue following vibrant.

Lighting- reefbreeders photon with 2 lumenbars.

Flow- mp40 set to 80 percent wave maker mode. Mp10 set to max wave maker mode flowing across the back of the tank behind rock.

Phosphate- .05 to .08 hanna
Alk- 7.8 to 8.1 red sea
Nitrate- 4 to 8 red sea
Calcium- 460 red sea
Mag- 1300 red sea
Salinity- 1.025 refractometer

I did an icp test about a month ago. I will post the results here. Any help is greatly appreciated!
 

Attachments

  • Test808782171_Results (1).pdf
    14.3 KB · Views: 8
Corals.com

Do you use any type of LIQUID additives, supplements, foods, medicine etc. for you reef aquarium?

  • Yes LIQUID

    Votes: 357 88.4%
  • NO

    Votes: 37 9.2%
  • Yes but not a LIQUID

    Votes: 7 1.7%
  • Other (please explain)

    Votes: 3 0.7%

Online statistics

Members online
2,280
Guests online
5,593
Total visitors
7,873
RED SEA
Top