Bashsea Sump

Ecotech Marine

sergifed91

Valuable Member
View Badges
Joined
Apr 3, 2018
Messages
1,167
Reaction score
349
Review score
+0 /0 /-0
Location
Iowa
I know normally the bigger the better. I will have plenty of rock and biomedia in my tank. im setting up a marineland 125 gallon corner dual overflow. i'm looking at the bashsea SMS-3015 smart series sump. will this work for my new DT or should I go the next size up? I have a lead on a used Bashsea sms-3015 smart series sump.. but if I should go bigger then I will look at other sumps also. but the Bashsea looks dang beautiful.
 
RAP

dank reefer

IG: dankreefer_IG
View Badges
Joined
Jul 29, 2018
Messages
2,110
Reaction score
2,365
Review score
+0 /0 /-0
Location
Concord, NC
That size should be enough for your tank. The smart series allows you to run either a traditional style sump, or a Triton style sump. The difference between the 2 is where you place your cheato in the 1 or 2nd chamber.
 
Orphek OR3 reef aquarium LED lighting

Rob.bucek

2500 Club Member
View Badges
Joined
Apr 23, 2020
Messages
2,502
Reaction score
5,171
Review score
+0 /0 /-0
Location
Eau Claire
I'm of the mindset get the biggest sump you can fit. I'm kicking myself for not going larger than I did and I even got a custom Bashsea (based on the SS-60). Allows you to be as flexible as you can be as you grow your reef and your reefing strategies.
 
OP
sergifed91

sergifed91

Valuable Member
View Badges
Joined
Apr 3, 2018
Messages
1,167
Reaction score
349
Review score
+0 /0 /-0
Location
Iowa
I just contacted the person I was going to get the bashse scs 3015. He was going to sell it for 300 and I can get the same sump brand new for 349. Another 50 the next size up. So I'm going with the SMS-3615. I'm just putting in my lifereef skimmer and utilizing my 12 gallon refugium on my current tank as the refugium. The heater and media reactors will go in the first chamber.

I also got the jabeo dcq-10000 return pipe. I'm going with almost the same setup but modified for the return line. Here is what I have now. There at the very top I'm not sure yet since the tank is a dual corner overflow. Putting on a y connector the some pvc then a ball valve for each return line. Thoughts on that.

20210611_155716.jpg
 

NYCMAN

Active Member
View Badges
Joined
Apr 21, 2017
Messages
135
Reaction score
81
Review score
+0 /0 /-0
I have 3 SS-60s all outfitted with Bashsea components - 1 skimmer, 6 media reactors, 1 waste collector, and 4 bio reactors. Loving Bashsea. Let me know if you have any questions.
 

Attachments

  • IMG_4667.jpeg
    IMG_4667.jpeg
    182.2 KB · Views: 32
  • IMG_4666.jpeg
    IMG_4666.jpeg
    226.7 KB · Views: 34
  • IMG_4665.jpeg
    IMG_4665.jpeg
    236.4 KB · Views: 30
  • IMG_4664.jpeg
    IMG_4664.jpeg
    228.2 KB · Views: 36
AI Hydra

Do you house a "Reef Safe" Angelfish in your reef tank?

  • YES and it's going good

    Votes: 179 42.1%
  • YES but it's not working out

    Votes: 12 2.8%
  • NO I have tried it in the past and it didn't work out

    Votes: 35 8.2%
  • NO I haven't tried yet

    Votes: 185 43.5%
  • Other (please explain)

    Votes: 14 3.3%
Bulk Reef Supply
Top