Digital Aquatics replacement temperature probe

Neptune

Luvspinball

New Member
View Badges
Joined
Jan 5, 2021
Messages
7
Reaction score
28
Location
Chicago
Hey guys,
I have a full digital aquatics system running everything for my 600 gallon tank. Temp probe - old Molex connector style - says its 115 degrees F and clearly wrong. Actual temperature using a standard aquarium digital thermometer reads 77.5. Since DA went out of business, does anyone know what temperature probe I could buy to hook up to this system?

I cannot be the first to experience this issue. Tank was in the house we bought 6 1/2 years ago, and the DA system has done it's job quite well up until now. Since the temp probe controls the heater - and I assume the chiller - I need a reliable temp probe hooked up to the system. One suggestion was the JBJ TRT-TP #2098. Or can I just cut off the probe from one of these cheap battery operated digital thermometers and splice it onto the molex connector for the DA system? Any help would be appreciated.

Bob
 
Orphek OR3 reef aquarium LED lighting

vetteguy53081

Well known Member and monster tank lover
View Badges
Joined
Aug 11, 2013
Messages
43,111
Reaction score
98,670
Location
Wisconsin-Florida in a year
Hey guys,
I have a full digital aquatics system running everything for my 600 gallon tank. Temp probe - old Molex connector style - says its 115 degrees F and clearly wrong. Actual temperature using a standard aquarium digital thermometer reads 77.5. Since DA went out of business, does anyone know what temperature probe I could buy to hook up to this system?

I cannot be the first to experience this issue. Tank was in the house we bought 6 1/2 years ago, and the DA system has done it's job quite well up until now. Since the temp probe controls the heater - and I assume the chiller - I need a reliable temp probe hooked up to the system. One suggestion was the JBJ TRT-TP #2098. Or can I just cut off the probe from one of these cheap battery operated digital thermometers and splice it onto the molex connector for the DA system? Any help would be appreciated.

Bob
DA has a breakout box module in which you could attach the jbj to.
 
OP
Luvspinball

Luvspinball

New Member
View Badges
Joined
Jan 5, 2021
Messages
7
Reaction score
28
Location
Chicago
Vette,
Do you happen to know the breakout box number? My current temp probe is plugged into the RKM-SL1 which is connected to the network module and the power strip controller. I also have a new fish guy, since the one who built the tank and was helping maintain it retired about a year ago.
Bob
 
OP
Luvspinball

Luvspinball

New Member
View Badges
Joined
Jan 5, 2021
Messages
7
Reaction score
28
Location
Chicago
Thanks for the links! I was able to get a pair of temp probes from "The Cooler Guys" who make temp probes for just about any situation. I ordered a pair of probes for $10. Had to change the connector so it would fit the DA box, but everything up and functioning perfectly again. Even have a spare now.
Thanks again. Some of the other links may come in handy in the future.

Bob
 
Zoanthids

n2585722

Valuable Member
View Badges
Joined
Jun 17, 2013
Messages
1,899
Reaction score
1,054
Location
Cedar Park, Tx
Thanks for the links! I was able to get a pair of temp probes from "The Cooler Guys" who make temp probes for just about any situation. I ordered a pair of probes for $10. Had to change the connector so it would fit the DA box, but everything up and functioning perfectly again. Even have a spare now.
Thanks again. Some of the other links may come in handy in the future.

Bob
If that is a different source than one of the ones mentioned already it the thread can you make a comment in the thread. Include the info on getting a probe from the source you got it from. I am sure someone else will appreciate it if they are needing a temp probe.
 

ReeferBob

Valuable Member
View Badges
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,489
Reaction score
576
Location
Damascus, MD
Thanks for the links! I was able to get a pair of temp probes from "The Cooler Guys" who make temp probes for just about any situation. I ordered a pair of probes for $10. Had to change the connector so it would fit the DA box, but everything up and functioning perfectly again. Even have a spare now.
Thanks again. Some of the other links may come in handy in the future.

Bob

Can you post more info from where you got these made?
 
Neptune

BIG TANKS VERSUS SMALLER TANKS...WHICH DO YOU PREFER?

  • BIGGER

    Votes: 585 76.7%
  • smaller

    Votes: 138 18.1%
  • Other (please explain)

    Votes: 40 5.2%

Online statistics

Members online
2,217
Guests online
6,164
Total visitors
8,381
NYOS
Top