Algae problem in 2 month old aquarium

praton

Community Member
View Badges
Reaction score
21
What state or country do you live in
Canada
Rating - 0%
0   0   0
2 aylık deniz akvaryumunda NO3 0, PO4 0.Bugün kumda buna benzer bir yosun gördüm, acaba dinamo mudur?

1000166828.jpg PhotoFix20250330150113.png

Hard to tell, can you get a picture under white light?
0 no3 and 0 po4 is not going to help of it is dinos. Whatever that is though does mot look like it is very bad and very much within the 'normal' new tank uglies phase.

bu tamamen normal değil. "çirkinler" dediğimiz bir evre ve yakında geçecek. Kumdaki kahverengi şey bir diyatom patlaması, dinozor değil.

<pardon the poor translation>
Lol. Those are diatoms, not dinos. Lol @ "dinosaurs". Hahahaha

Söylemesi zor, beyaz ışık altında fotoğraf çekebilir misin?
0 no3 ve 0 po4, eğer dinozorlarsa yardımcı olmayacak. Ama her neyse, çok kötü ve 'normal' yeni tank çirkinleri aşamasının çok içinde gibi görünmüyor.
Maalesef şu anda fotoğraf çekemiyorum, yarın çekeceğim. Nitrat ve fosfat ekleyebilir miyim?

ama tamamen normal değil. "Çirkinler" dediğimiz bir dönem ve yakında gidecek. Kumdaki kahverengi şey bir diyatom patlaması, dinleyici değil.

<kötü çeviri için özür dilerim>
Lol. Dinozorlar, dinozorlar değil. Hahahaha
Bazı arkadaşlarım dino dedi ama ben senin gibi diatom olduğunu düşünüyorum.

Bazı arkadaşlarım dino dedi ama ben senin gibi diatom olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlarınıza yanıldıklarını ve sizin haklı olduğunuzu söyleyin. Diyatomlar sistemdeki ekstra silikatları tüketiyor ve yakında yok olacaklar. İyileşmeden önce daha da kötüleşecekler ve kayalarınızı da kaplayacaklar. Endişelenmeyin. Bu normaldir.

İnsanlara yanıldıklarını ve sizin doğru bildiklerinizi seçin. Diyatomlar sistemdeki ekstra silikatları tüketiyor ve yakında yok olacaklar. İyileşmeden önce daha da kötüleşecekler ve kayalarınızı da kapacaklar. Endişelenmeyin. Bu normaldir.
Tamam efendim, nitrat ve fosfat ekleyebilir miyim?

Tamam efendim, nitrat ve fosfat ekleyebilir miyim?
henüz yapmazdım. sistem şu anda herhangi bir doz vermek için çok genç. başka bir balık ekle.

Maalesef şu anda fotoğraf çekemiyorum, yarın çekeceğim. Nitrat ve fosfat ekleyebilir miyim?
Yes, you can. Dont add too much, just keep it not 0. Things will level out eventually. Fish styx has good advice too. Very normal for new tank.

henüz yapmazdım. sistem şu anda herhangi bir doz vermek için çok genç. başka bir balık ekle.
Currently nitrate and phosphate are 0, should I continue?
Or should I dose very little?

Currently nitrate and phosphate are 0, should I continue?
Or should I dose very little?
hayır. hiçbir şey dozlamam. balık ekle. besin değerlerini artıracaklardır.

Hayır. hiçbir şey dozlamam. balık ekle. Besin öğeleri artırılacaklardır.
Tamamdır hocam. Siz daha iyi biliyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi zamana bırakacağım.

Tamamdır hocam. Siz daha iyi biliyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi zamana bırakacağım.
çok hoş geldiniz. hepimiz birbirimizden öğrenmek için buradayız. Belki bir gün sizin veya @Red_Beard bana yardımcı olabileceği bir sorum olur.

Namaste

çok hoş geldiniz. hepimiz birbirimizden öğrenmek için buradayız. Belki bir gün sizin veya @Red_Beard bana yardımcı olabileceği bir sorum olur.

Namaste
Ive got a lot to learn to be giving you advice :)

@praton, good luck with your new tank! Most things will work themselves out in time if you keep doing normal maintenance and you can make things worse trying to fix them. Some things wont. The real trick is learning to know the difference!

Ive got a lot to learn to be giving you advice :)

@praton, good luck with your new tank! Most things will work themselves out in time if you keep doing normal maintenance and you can make things worse trying to fix them. Some things wont. The real trick is learning to know the difference!
Nobody has a monopoly on knowledge in this hobby, and I ask questions or look up information on a near daily basis. I view education as a life-long endeavor and will learn from whomever has the patience to deal with me (it takes a lot, BTW).

You should stop by my thread and hang with the #Heathens. They're all super knowledgeable and keep me moving in the right direction.

TOP 10 Trending Threads

WHICH TYPE OF MISTAKE TAUGHT YOU YOUR MOST EXPENSIVE REEFKEEPING LESSON?

• Moving too quickly or adding too much at once

Votes: 8 30.8%
  • Skipping—or shortening—quarantine or dipping

Votes: 5 19.2%
  • Buying the wrong equipment the first time

Votes: 4 15.4%
  • Ignoring maintenance, warning signs, or redundancy

Votes: 9 34.6%
  • Chasing numbers or making too many changes

Votes: 3 11.5%
  • Choosing incompatible fish, corals, or invertebrates

Votes: 5 19.2%
  • Poor aquascaping or tank-design decisions

Votes: 2 7.7%
  • Failing to research an animal’s needs

Votes: 1 3.8%
  • Trusting bad advice

• Doing something on the tank when you should've gone to bed

• Something else—tell us below

• I’m still waiting for my first expensive lesson!

Votes: 3 11.5%
Back
Home
Post thread…
Market
What's new