Network idiot needs help P4

Rollins

Community Member
View Badges
Joined
Jan 12, 2021
Messages
32
Reaction score
19
Review score
+0 /0 /-0
Location
Chico Ca
Hi all. Tried for days to hook my new p4 up to my mesh network already knowing that odds were against me. That failed so I bought another router just for the P4, a simple Netgear nighthawk like others had suggested. It connected to the new router network with ease, green light now on, but can’t access via internet. It does connect when I’m home and on the same network as my P4? Like the title says, I’m an idiot at this stuff.

FC41463A-2CEA-48F7-8C40-0D0D569C7ADD.png 6E8C82FA-7E27-4667-A2D9-A423040C74AD.png D2D2FFBA-ED95-444A-8E79-884DD9D30954.png B9FD074F-C966-40C8-8B07-C48671AF8C96.png 2F8F4DF7-584D-4369-B148-6E0AFF857F78.png
 
OP
Rollins

Rollins

Community Member
View Badges
Joined
Jan 12, 2021
Messages
32
Reaction score
19
Review score
+0 /0 /-0
Location
Chico Ca
Lol. Yes I remember reading thru your troubles, and others. I’ve been fighting it for a few weeks, stubborn me, finally decided to reach out for help.
 

TigerReef

Community Member
View Badges
Joined
Nov 13, 2020
Messages
80
Reaction score
84
Review score
+0 /0 /-0
Location
Los Angeles
Ha! Yes, I was so frustrated! I was *this close* to throwing in the towel and selling the whole darn thing. Mostly still in the box! The crew above will respond to the bat-signal. They’ll have you up and programming in no time. But be warned - you may owe them a round (or two) of post Covid beverages...
 

RickSanford

Community Member
View Badges
Joined
Jan 3, 2020
Messages
66
Reaction score
108
Review score
+0 /0 /-0
Location
Woodland Park
Looks like you've got your P4 setup correctly on your home network and via its own hotspot connection.

Next step (if you haven't done it already) is to create your myGHL account here: www.myGHL.com

This video will guide you the rest of the way:
Please let us know if you continue to have issues and the Zen Masters indicated above can weigh in!
 

HuneyBear

Active Member
View Badges
Joined
Apr 23, 2019
Messages
267
Reaction score
291
Review score
+0 /0 /-0
You have a MyGHl account setup correct? Type 192.168.1.3 in your internet search bar and it should pop up a log in box. Then you enter the admin / Starfish unless you have changed those already. Then it will go through and setup the login for myghl. If it doesn’t go through then you may have to get into myghl and make sure it’s in full access read and write mode.
 

Ditto

Valuable Member
View Badges
Joined
Apr 25, 2017
Messages
2,106
Reaction score
2,827
Review score
+0 /0 /-0
Location
Albany, NY
I can also do a zoom of Skpe season if it easier to communicate also to make this easier.

Your device says it is 192.168.1.3 in the one screen shot you should be able to now open up the GHL a connect App and add the device. Did you already create a myGHL account?

On your laptop or phone can you open up a web browser and https://192.168.1.3. Did you also ping the device also?
 

DO YOU CARE WHAT THE CORDS AND CABLES LOOK LIKE AROUND YOUR REEF TANK?

  • YES

    Votes: 290 59.2%
  • NO

    Votes: 36 7.3%
  • Somewhat

    Votes: 158 32.2%
  • Other (please explain)

    Votes: 6 1.2%
Innovative Marine
Top