Anyone else having problems?

sedgro

Member
View Badges
Joined
Jan 25, 2009
Messages
26
Reaction score
21
I picked up my Hydros Wave Engine today. I have had several problems:

1) the link you provide on the instruction card (www.coralvuehydros.com/getstarted) is an empty link. The QR code works though.

2) my controller boots up fine and begins “breathing blue”. I can find the SSID of the Hydros initially but my iPhone 11 never will connect to it. The hydros SSID disappears from my available networks after about 60 sec and never shows back up. I have done several hard resets as noted on the website but the Hydros network never returns. The only way to get it back is to unplug the Hydros for about 30 sec. Also, the Hydros network disappears even if I don’t try to connect to it. Any ideas? Do I have a bad controller?

3) when doing a hard reset with a magnet my Hydros never “breathes yellow” (when I am supposed to remove the magnet?) as described on your website. It goes through the boot sequence and then starts “breathing blue”. Not sure if this means anything.
 

Peace River

Thrive Master
View Badges
Joined
Apr 29, 2014
Messages
10,321
Reaction score
66,480
Location
Central Florida, USA
OP
sedgro

sedgro

Member
View Badges
Joined
Jan 25, 2009
Messages
26
Reaction score
21
Really? ...no offense, but do you honestly think I would type out all of the detail above without having watched the video or read through the directions? This type of snarky, unhelpful comment is exactly why I never post anything on these forums. I will just email coralvue directly. Forgive me for asking if any other hobbyists were having the same problem and could provide a solution.

moderators please just delete this thread
 

Peace River

Thrive Master
View Badges
Joined
Apr 29, 2014
Messages
10,321
Reaction score
66,480
Location
Central Florida, USA
Really? ...no offense, but do you honestly think I would type out all of the detail above without having watched the video or read through the directions? This type of snarky, unhelpful comment is exactly why I never post anything on these forums. I will just email coralvue directly. Forgive me for asking if any other hobbyists were having the same problem and could provide a solution.

moderators please just delete this thread
I apologize that it came across as " snarky" - that couldn't be further from my intent. @[email protected] frequents this forum and should be able to provide a specific answer or get you directly to the correct person at CoralVue to help you resolve the issue. @shred5 is a user that also has a WaveEngine and may be able to add some insights.
 
Last edited:

[email protected]

One minute of patience, ten years of peace.
View Badges
Joined
Jul 1, 2019
Messages
1,583
Reaction score
3,145
Location
California
I picked up my Hydros Wave Engine today. I have had several problems:

1) the link you provide on the instruction card (www.coralvuehydros.com/getstarted) is an empty link. The QR code works though.

2) my controller boots up fine and begins “breathing blue”. I can find the SSID of the Hydros initially but my iPhone 11 never will connect to it. The hydros SSID disappears from my available networks after about 60 sec and never shows back up. I have done several hard resets as noted on the website but the Hydros network never returns. The only way to get it back is to unplug the Hydros for about 30 sec. Also, the Hydros network disappears even if I don’t try to connect to it. Any ideas? Do I have a bad controller?

3) when doing a hard reset with a magnet my Hydros never “breathes yellow” (when I am supposed to remove the magnet?) as described on your website. It goes through the boot sequence and then starts “breathing blue”. Not sure if this means anything.
I am very sorry to hear you are having trouble with the WaveEngine setup. Please email us at [email protected] so we can assist you. It's after hours for us, so unfortunately support will not reply until the morning. Thank you in advance for your patience. We'll take care of you, I promise!
 
OP
sedgro

sedgro

Member
View Badges
Joined
Jan 25, 2009
Messages
26
Reaction score
21
Yes-ETM. Nthe video just shows the lights pulsing blue.
 

DeltecUSA

Member
View Badges
Joined
Jan 7, 2015
Messages
7
Reaction score
15
Location
Kennett Square PA
I am having nearly the same issue (and went through the same troubleshooting attempts you did) except my iPhone isn’t even seeing the Hydros network. I have emailed support but was wondering if you were able to get it to work.
 

[email protected]

Active Member
View Badges
Joined
Dec 2, 2013
Messages
226
Reaction score
343
Location
Chicago, IL
I am having nearly the same issue (and went through the same troubleshooting attempts you did) except my iPhone isn’t even seeing the Hydros network. I have emailed support but was wondering if you were able to get it to work.
Is this a WaveEngine with the ETM chip?
 

DeltecUSA

Member
View Badges
Joined
Jan 7, 2015
Messages
7
Reaction score
15
Location
Kennett Square PA
Just as an update, Carlos from Coralvue sent me an email shortly after I sent CV an email regarding my issue. It ended up with him asking if he could call me to resolve it, which he did at about 5:30 last night (Sunday). Fantastic customer service. Turns out it’s a chip issue with communication with Ecotech pumps and an updated WE will be sent to me next week.
 

Eye H8 Empty V

Active Member
View Badges
Joined
Jan 11, 2019
Messages
247
Reaction score
417
Location
SoCal
Just as an update, Carlos from Coralvue sent me an email shortly after I sent CV an email regarding my issue. It ended up with him asking if he could call me to resolve it, which he did at about 5:30 last night (Sunday). Fantastic customer service. Turns out it’s a chip issue with communication with Ecotech pumps and an updated WE will be sent to me next week.
That’s awesome! I’m thinking about going all CV with my new tank including the Control4. This is reassuring. How are you liking it so far?
 

robbous

Active Member
View Badges
Joined
Jul 6, 2013
Messages
428
Reaction score
98
Location
New hampshire
it seems mine will connect ( i think it does because i have a screen come up that show power consumption and other things ) but my light never resets it stays blue. i am getting frustrated trying to set this up ;-(
 

[email protected]

One minute of patience, ten years of peace.
View Badges
Joined
Jul 1, 2019
Messages
1,583
Reaction score
3,145
Location
California
it seems mine will connect ( i think it does because i have a screen come up that show power consumption and other things ) but my light never resets it stays blue. i am getting frustrated trying to set this up ;-(
Sorry for your trouble! Please email us at [email protected] and we'll walk you through the installation!
 

Do you allow strangers into your home for aquarium related activities?

  • Yes

    Votes: 137 25.1%
  • No

    Votes: 245 44.9%
  • Depends (please explain)

    Votes: 159 29.1%
  • Other (please explain)

    Votes: 5 0.9%

Online statistics

Members online
2,520
Guests online
5,698
Total visitors
8,218
Top